Geen competitie tussen VHP, NPS, PL en Abop

Geen competitie tussen NPS – VHP - PL en ABOPDe Nationale Partij Suriname heeft maandagavond aan de Floralaan in Paramaribo – Zuid vergaderd om de bewoners van het Marowijneproject, Flora – A, Flora – B, Balona, Zorg en Hoop en omgeving te motiveren om deel te nemen aan de massademonstratie van 20 mei te Grun Dyari. Het woord werd gevoerd door Ivan Fernald, Ivanildo Plein, Hesdy Pigot, Patricia Etnel, George Pindon en Gregory Rusland. Het aanvangsuur van de manifestatie is bepaald op 13.00 uur. Er is voor dit tijdstip gekozen, zodat de deelnemers uit de districten de terugweg niet in het holst van de nacht hoeven af te leggen.
De massameeting is slechts een begin
Politica Patricia Etnel zei desgevraagd dat de samenwerkende oppositionele politieke partijen de protestmanifestatie in algemeen belang voeren. “Er is geen sprake van partijbelang, het gaat niet goed met Suriname, dat moet hersteld worden. De massameeting is een begin. Naderhand zal bepaald worden hoe verder te gaan. Het is nu een kwestie van de handen in elkaar slaan om het doel, verbetering, te bewerkstelligen.”
Met ondersteuning van functionele groepen
Opvallend is dat de organisatoren van de massameeting (NPS, VHP, PL en Abop) ertoe over zijn gegaan om in oproepen, bekendmakingen en berichten ‘en functionele groepen’ toe te voegen. Dit werd bij navraag verklaard als: “Wij zijn de organisatoren. Dat de functionele groepen nu worden aangehaald is gerechtvaardigd, omdat tijdens de hearings de groepen afzonderlijk te kennen hebben gegeven achter de roep naar beleidsverandering te staan. Door het algemeen begrip ‘functionele groepen’ ook te noemen, wil men aangeven dat brede lagen van de samenleving zich kunnen terugvinden in de boodschap van het protest.”
NPS kan de attentie best gebruiken
De NPS-achterban is zichtbaar ingenomen met het besluit om de massameeting op het terrein van de partij te houden. Het imago van ‘strijdbare partij’ wordt daarmee opgevijzeld. Benadrukt wordt dat er niet onderhandeld of geloot is om te bepalen waar de massameeting te houden. De keus viel op Grun Dyari vanwege de centrale ligging van het partijterrein en de beschikbare ruimte om duizenden deelnemers afkomstig uit stad, district en het binnenland te kunnen opvangen. De NPS kan de attentie best gebruiken, de partij heeft als geen ander geleden onder Bouterse.
NPS-enthousiasme laait op
Dat nu op haar terrein de vuist wordt gebald tegen onrecht is een opkikkertje. Het aanwijzen van Grun Dyari als de locatie waar de massameeting zal worden gehouden, heeft het enthousiasme en de ijver doen oplaaien. “Er staat veel op het spel, er worden lange dagen gemaakt om de manifestatie, met de NPS als gastheer, succesvol uit te voeren. De toegenomen activiteit is een goede exercitie voor de jongeren, vooral die nu de dienst uitmaken binnen de partij. De trekkers doen politieke, ideologische en organisatiekennis op in de praktijk. Het intensief bezig zijn, komt de band tussen de NPS’ers ten goede met een uitstraling naar de samenleving toe.”
HD

error: Kopiëren mag niet!