Ondernemer gegijzeld en beroofd

Gijzelaars ingerekend, één beschoten in buikstreek

De politie van Nickerie heeft donderdagavond twee verdachten, te weten Cedric V. (32) en Donnovan H. (27), aangehouden en in verzekering gesteld. Deze verdachten hebben donderdagmiddag een ondernemer, die een kippenzaak runt in het politieverzorgingsgebied van Santo Boma, benaderd om een aantal kippen te kopen in het district Saramacca. Het slachtoffer maakte een afspraak met de verdachten, niet wetende wat hem te wachten stond. De ondernemer haalde zoals afgesproken het tweetal op in het district Wanica. Onderweg naar Saramacca vroeg één van de twee verdachten om de wagen te stoppen voor een sanitaire break. De ondernemer stopte nietsvermoedend de wagen. De locatie was wel afgelegen. De persoon die op de achterzitting zat, haalde toen een vuistvuurwapen tevoorschijn en hield daarmee de ondernemer onder schot. De ondernemer werd onder bedreiging van het wapen mishandeld en vastgekneveld. Zijn handen werden aaneen geplakt. Verder werd zijn mond gepropt en dicht beplakt en de trui, die hij aan had, werd over zijn hoofd getrokken. Vervolgens werd een drinkbak (bestemd voor kippen) en een jutezak over zijn hoofd getrokken. De gijzelaars reden samen met de benadeelde, die op de vloer van de achterzitting gekneveld lag, weg. Ter hoogte van de afslag van Wageningen zag de benadeelde kans om toch nog het portier open te krijgen en sprong hij uit de rijdende auto. Hij is toen hulp gaan zoeken bij omwonenden. De politie werd intussen geattendeerd over de signalementen van het voertuig. De politie van Wageningen stelde de politie van Henar op de hoogte. Door alertheid van de politie lukte het de sterke arm om het voertuig ter hoogte van serie 12, aan de Attaoelaweg staande te houden. Beide verdachten sprongen uit de wagen en vluchtten een rijstveld in. De politie heeft toen waarschuwingsschoten gelost. Het resultaat was dat Donnovan zich heeft overgegeven aan de politie. Cedric gaf echter geen gehoor aan het bevel van de politie. De sterke arm heeft toen gericht geschoten, waarbij Cedric is getroffen door een politiekogel in de buikstreek. Hij werd per ontboden ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Deze verdachte is wel aanspreekbaar, zegt waarnemend gewestelijke politiecommandant Mohani Ramnath. Donnovan is afgelopen week vrijgekomen uit de penitentiaire inrichting Hazard. Uit politioneel onderzoek blijkt ook dat beide verdachten recidivisten zijn. De criminelen hebben een geldbedrag van SRD 900 en USD 400 van het slachtoffer buitgemaakt. Het slachtoffer heeft vanwege de mishandeling en de sprong uit de wagen letsels opgelopen. Hij is na medische behandeling heengezonden. Het onderzoek van de politie duurt voort. Men gaat na wat het motief is van deze gijzeling.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!