Ziekenhuizen moeten meer bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen

2 Ziekenhuizen moeten meer bekendheid geven aan positieve ontwikkelingenHumphrey Schurman van de raad van toezicht van het St. Vincentius Ziekenhuis is van mening dat ziekenhuizen meer bekendheid moeten geven aan positieve ontwikkelingen, zodat deze niet alleen negatief in het nieuws komen. Vandaar dat hij zich verheugd toonde rond het feit dat het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) op 10 mei twee nieuwe medische apparaten in gebruik heeft genomen. Het gaat om een echoapparaat voor de afdeling radiologie en een bloedcel analyzer voor het laboratorium. Met deze twee apparaten is een investering van ruim USD 165,000 gemoeid geweest. Schurman vindt dat vakmensen vakapparatuur nodig hebben, vandaar dat hij helemaal achter de lening staat.
Ziekenhuis lost lening in termijnen af
Het ziekenhuis beschikte niet over eigen middelen om deze apparaten aan te schaffen, waardoor zij verplicht was aan te kloppen bij een bevriende lokale ondernemer, die de aankoop heeft voorgefinancierd. SVZ zal de lening in termijnen aflossen. Het echotoestel is een hypermodern apparaat dat over speciale transducers beschikt voor buikonderzoek, spieronderzoek, onderzoek van de bloedvaten en onderzoek van de borsten van vrouwen op microcalcificaties, een teken van mogelijk borstkanker in een vroeg stadium. Ook heeft het apparaat een kindertransducer, waardoor ook bij prematuur geboren baby’s radiologisch onderzoek mogelijk is. Het apparaat geeft haarscherpe beelden, wat een nauwkeurige diagnostiek vergemakkelijkt. Het tweede apparaat, de bloedcel analyzer, vormt de basis van het laboratorium. Dit apparaat kan elektronisch bloedcellen tellen en classificeren op basis van hun grootte en structuur. Met dit apparaat kan op snelle en accurate wijze een uitgebreid bloedbeeld van de patiënt worden bepaald. Algemeen directeur Manodj Hindori was blij met dit heugelijk moment voor het ziekenhuis. Onderzoekingen van het laboratorium en de afdeling radiologie zijn essentieel voor het verlenen van goede medische zorg aan de patiënten. Daarom moet de apparatuur van deze afdelingen regelmatig gemoderniseerd worden.

error: Kopiëren mag niet!