Van der San garandeert spoedige oplossing kwestie korpschef

De regering is momenteel bezig met een oplossingsmodel waar er maatregelen getroffen zullen worden om de rust, voor zover die er niet is, te doen terugkeren binnen het Korps Politie Suriname (KPS). Dit zei minister Eugene van der San van Justitie en Politie donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Heet hangijzer was de opzegging van het vertrouwen door het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) in Korpschef Agnes Daniel en de rest van de korpsleiding. “Het heeft bijzonder aandacht van de regering. Op kort termijn zal een model van oplossing worden gepresenteerd, waarbij wij denken dat dat adequaat zal zijn om de rust terug te brengen binnen het Korps. Het is niet zo dat er een motie van wantrouwen is genomen tegen de korpschef. Het bestuur heeft de samenwerking met de korpschef opgezegd”, aldus de minister. Tijdens de vergadering voerde de bewindsman aan formeel pas anderhalf uur voor de aanvang van de DNA-vergadering een brief van het bestuur van de SPB te hebben ontvangen. Belangrijk volgens hem is dat de bond duidelijk heeft aangegeven dat men binnen wet- en regelgeving in deze kwestie wil blijven handelen. Ook hij wil dit probleem binnen wet en recht oplossen. “Zaken hebben zich voorgedaan tussen het bestuur van de bond en de korpsleiding. Dat is de basis van het probleem wat zich nu voordoet. Uiteraard is dat onder de aandacht van de regering en in het bijzonder van de president. Er zijn al gesprekken daarover gevoerd”, stelde de bewindsman. Echter is nog geen overleg hierover gepleegd met de SPB.
FR

error: Kopiëren mag niet!