Vakbeweging dient kort geding in tegen de staat

De protesterende vakbonden en vakcentrales hebben gisteren een kort geding ingediend tegen de Staat. De laatste aanvraag van een vergunning voor de protestmanifestatie van 12 mei wordt niet bewilligd zoals de protesterende vakbonden dat vragen. Men wil als eindbestemming het Onafhankelijkheidsplein toegewezen krijgen op de vergunning, om het parlement te kunnen benaderen. Volgens Ravaksur-coördinator Robby Berenstein mogen de autoriteiten niet aan de route van de protestactie komen. De eindbestemming is waar men geen overeenstemming over kan bereiken. “Wij hebben een schrijven gehad van het kabinet van de president, waarin staat dat wij niet naar het plein mogen. Dit met dezelfde reden welke men aan de politieke partijen heeft gegeven. Wij zijn er niet eens mee. Vandaar dat wij een kort geding hebben aangespannen”, stelt Berenstein. De zaak wordt vandaag om 9.00 uur in behandeling genomen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!