Strafzaak Westfa verdaagd naar 24 mei

De strafzaak waarin de verdachten Steven Westfa en Selmon G. terecht staan is woensdag verdaagd naar 24 mei. In deze zaak zou het Openbaar Ministerie zijn tweede beurt presenteren. Westfa wordt verweten op 30 augustus 2013 tezamen en in vereniging met Selmon een beroving te hebben gepleegd, waarbij middels geweld een voertuig welke bestuurd werd door het slachtoffer is weggenomen. Het Openbaar Ministerie heeft tegen Westfa een celstraf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk, voorgesteld en tegen Selmon 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
De raaslieden Benito Pick en Cedric Mijnals hebben elk op de afgelopen zitting hun pleidooi gehouden. Beide advocaten hebben de rechter gevraagd om hun cliënten vrij te spreken. Beide verdachten zijn eerder op vrije voeten gesteld. Zij waren niet aanwezig tijdens de behandeling. Ook hun advocaten waren niet present. De rechter gaf aan dat hij voornemens is om deze zaak op 24 mei af te ronden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!