‘Wie verhuist half drie in de ochtend?’

“Wie verhuist half drie in de ochtend? Snap je niet wat het betekent als mensen je tegen zo een uur vragen om bepaalde spullen te vervoeren?”, vroeg kantonrechter Dinesh Sewrattan dinsdag aan de verdachte Kiopo S. Deze verdachte moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij op 6 januari in een huis heeft ingebroken en een televisie en radio heeft weggenomen. Kiopo ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. De verdachte verklaarde op de strafzitting dat hij die bewuste ochtend door een zekere Albert was benaderd om een taxirit te rijden naar een pompstation. Van deze locatie kreeg hij achteraf de opdracht om in de buurt van de ingebroken woning dan enkele spullen op te halen en deze te vervoeren naar de Ephraimzegenweg. Een getuigend lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) verklaarde dat hij die bewuste ochtend door zijn vriendin werd gebeld met de mededeling dat er twee vreemde mannen in haar woning waren. Echter, toen hij daar aankwam, hadden de heren de plaats al verlaten. Van de vriendin begreep hij dat de mannen in een Noah busje waren weggereden. Uiteindelijk besloot de getuige rond te rijden in de buurt om het voertuig op te sporen. Na lang zoeken vond hij het voertuig voor een broodjeswinkel geparkeerd. Vervolgens heeft hij zijn voertuig toen dwars achter het busje geparkeerd en vroeg hij de verdachte waar zijn spullen waren. “Hij probeerde gelijk weg te rennen, maar ik greep hem gelijk”, stelde de getuige. Na lang aarzelen heeft Kiopo volgens het strafbaar feit toegegeven en hem gebracht naar de locatie van de spullen. De CIVD’er benadrukte dat het onmogelijk kan zijn dat deze verdachte een taxirit heeft gereden, omdat hij aan de passagierskant van het voertuig zat. Daarnaast is hij positief door zijn vriendin herkend als de persoon die in de woning was. Deze zaak wordt op 13 juni verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!