VSJS-voorzitter Desney Romeo naar congres in Zuid-Korea

5 VSJSSuriname is dit jaar wederom vertegenwoordigd op het AIPS-congres. De 80ste editie van het congres van de wereldsportjournalistenorganisatie wordt gehouden in Seoel, Zuid-Korea. Suriname is vertegenwoordigd door de voorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten (VSJS), Desney Romeo. Het congres is dinsdag (Surinaamse tijd) geopend. Het tijdsverschil met Zuid-Korea is ruim 12 uren, dus het was al woensdag in dit land.
Op het congres is eerst een meeting gehouden van de continentale secties van de AIPS, voor ons dan de AIPS Americas. Er zijn verslagen uitgebracht van activiteiten van AIPS America. Verder zou ook gesproken worden over het stemadvies van de Americas bij de verkiezingen van de overkoepelende AIPS op 12 mei. Voor aanvang van de meeting van de Americas zou er 1 minuut stilte in acht worden genomen voor Francisco Javier Virgen van Mexico die op 30 april kwam te overlijden. Virgen was ex-penningmeester van AIPS America.
‘Van AIPS America zijn de volgende landen aanwezig: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Cuba, Mexico, Nicaragua, Paraguay, Suriname, Uruguay en Venezuela. De verwachting is dat zo een 250 professionals uit 110 landen aanwezig zullen zijn. In hoeverre dat aantal gehaald wordt zal pas blijken na de officiële presentatie. De hoofdthema’s waarover er gedebatteerd zal worden gaan onder andere over corruptie, doping, de onafhankelijkheid van de sportjournalist en de technologie binnen de sport’, meldt Romeo vanuit Seoel.

error: Kopiëren mag niet!