Rode Kruis lanceert mobiele applicatie “Set’ Kon”

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) lanceert vandaag, 8 mei, Wereld Rode Kruis en Rode Halve Maan Dag een nieuwe mobiele applicatie met de naam “Set’ Kon”. Precies twee jaar geleden kwam het SRK uit met de eerste App, namelijk “EHBO op Zak” en met die App kunnen mensen zoeken hoe ze zelf moeten handelen in geval van ongelukken of welke maatregelen zij moeten treffen tot er deskundige hulp kan worden geboden.
Met deze nieuwe App, ”Set’ Kon”, wordt de Surinaamse gemeenschap bereikt met bredere informatie. Naast de traditionele hulp bij ongelukken gaat het hier ook om informatie over publieke gezondheidssituaties zoals epidemieën of Zika, veranderende weersomstandigheden, zoals rukwinden en dreigende overstromingen, etc.

error: Kopiëren mag niet!