NPS: ‘Tegenslag die wordt ervaren als een aanslag op vrijheden’

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft vrijdag aan de Mastklimmenstraat te Latour bewoners van de omgeving, waaronder Livorno en Pontbuiten, toegesproken over de politieke/economische problemen die de burgers en het land schaden. Voorzitter Gregory Rusland liet zich, om aanwezig te kunnen zijn op de wijkvergadering, vervangen bij de besprekingen met functionele groepen, die gelijktijdig gevoerd werden.
Het volk inspireren om mee te leven en mee te doen
Daarmee wordt volgens de propagandamachine van de partij aangetoond dat de NPS de juiste waarde hecht aan mobilisatie van de achterban en alle goeddenkenden voor deelname aan de volksvergadering van 20 mei in het Andre Kamperveenstadion. “Het volk wordt geïnspireerd om mee te leven en mee te doen.” Rusland en andere sprekers beukten op corruptie, criminaliteit, prijsverhogingen en schreeuwden om werkgelegenheid, maar hoofdonderwerp tijdens de wijkvergadering was de weigering van de vergunning om de volksvergadering van 20 mei te houden op het Onafhankelijkheidsplein.
Het laatste woord hierover is nog niet gezegd
De NPS is bij monde van haar voorzitter niet te spreken over de weigering om de volksvergadering van 20 mei te houden op het Onafhankelijkheidsplein. Het laatste woord hierover is nog niet gezegd. De NPS, VHP, PL en Abop buigen het hoofd over hoe met de tegenslag die wordt ervaren als een aanslag op vrijheden verankerd in de grondwet, om te gaan. Als reden voor de weigering werd door het kabinet van de president aangegeven dat de grasmat daaronder zal lijden. De toestand waarin het plein zich bevindt, werd niet bevorderlijk voor het imago van Suriname genoemd.
Laten zich niet uit het veld slaan
“De regering mag doen en laten wat zij wil, wij laten ons niet uit het veld slaan. De manifestatie van 20 mei is nu al een groot succes. De menigte die op de been komt, zal dat demonstreren, trouwens iedereen kijkt uit naar de manifestatie en zal op de een of andere manier attentie tonen. Het wordt een grote knal die via de moderne media tot in de huiskamers en over de grenzen te zien en te horen zal zijn. In feite draagt de regering door haar absurde weigering om vergunningen te verlenen voor het voeren protestacties bij aan het nog beter slagen van de acties” aldus de NPS propagandamachine. Gemeld is dat de volgende NPS wijkvergadering op 13 mei te Tammenga zal worden gehouden. Er zullen bussen worden ingezet om de bewoners uit de omgeving Kasabaholo, Bams, Cupido en Doekhieweg, die daaraan behoefte hebben, naar en van de vergadering te vervoeren.
HD

error: Kopiëren mag niet!