Valies en Peneux bereiken compromis

Frontfoto 1Het onderhoud dat gisteren heeft plaatsgevonden tussen minister Robert Peneux en vakbondsleider Wilgo Valies is vruchtbaar te typeren. Betrokkenen zijn erin geslaagd om een compromis te bereiken, zodat het onderwijs spoedig gegarandeerd kan worden. “Er zijn wat pijnpunten geopperd over het één en ander met betrekking tot het herwaarderingsprogramma en de looncomponenten. Met Valies is besproken dat de pijnpunten alvast op papier worden gezet en dat ik samen met de president en de vicepresident in dit weekend in overleg treed voor een oplossing. Valies staat open om middels dialoog tot een oplossing te geraken, zodat we het onderwijs kunnen garanderen. Op dit moment is het belangrijk dat we elkaar hebben kunnen vinden op een aantal punten waarin in feite fundamenteel verschil van inzicht bestaat”, aldus Peneux tijdens de persconferentie.
BvL-voorzitter Valies is eveneens van mening dat het een positief onderhoud is geweest. Over de voorwaarden van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) om een oplossing te kunnen bereiken, zal er nader overleg gepleegd worden. “De minister is bereid om acties te ondernemen, maar we zijn er nog niet”, aldus Valies. De vakbondsleider hoopt dat er binnen een kort tijdsbestek verbeteringen bewerkstelligd kunnen worden. Valies wenste tijdens de persconferentie niet in te gaan op de knelpunten, aangezien deze eerst met de leden van de BvL/ALS besproken dienen te worden. Valies gaf niet te kennen of de onderwijzersstaking beëindigd zal worden.
Alhoewel de pers door het ministerie was uitgenodigd om dit onderhoud bij te wonen, stelde Valies haar aanwezigheid niet op prijs. Daarom waren er met uitzondering van het team van InfoAct geen andere mediavertegenwoordigers aanwezig tijdens dit gesprek.
KSR

error: Kopiëren mag niet!