Twee nieuwe lokalen voor kleuters Sweetschool

1 Twee nieuwe lokalen (2)
Frontfoto 3
1 Twee nieuwe lokalen (1)De kleuters zongen uit volle borst om de gasten welkom te heten. Ze waren even blij als schoolhoofd Viresh Changoer en de leerkrachten van de kleuterafdeling. Vrijdagmorgen werden twee gloednieuwe leslokalen, twee toilettengroepen, een kantoorruimte en een magazijn in gebruik genomen op de Alexander Sweetschool te Livorno. De grote donateur van dit project is de Lions Club Paramaribo Ready. Ook het RKBO en enkele particuliere sponsoren hebben hun bijdrage geleverd. “De situatie waar een deel van de kleuters onderwijs moesten genieten, was niet ideaal”, beaamden zowel schoolhoofd Changoer als chair person van dit project namens de Lions, Muriel Geerlings-Brielle. De kleuter A-klassen waren gevestigd in twee oude lokalen op een grote afstand verwijderd van de andere lokalen. Om naar het toilet te gaan, moesten de kinderen een afstand over doen. “Dit maakte de situatie niet ideaal voor de allerkleinsten op deze school”, zei Geerlings.
“Toen ik in september 2015 aangesteld werd als schoolhoofd, heb ik bij mijn eerste rondleiding meteen gezegd aan de hoofdkleuterleidster dat ik zo niet kan werken. Dit moest veranderen en we zouden hard ertegen aan gaan”, zei Changoer. “In oktober dat jaar belde een ouder van een leerling me op dat ik een project kon indienen bij Lions Club Paramaribo Ready. Hij is me komen halen om naar de toenmalige president, Vera Dollart-Derby, te gaan. Zo is alles begonnen”, vertelde Changoer. “Er waren twee scholenprojecten en uiteindelijk zijn wij gekozen. In mei begonnen de bouwwerkzaamheden in de regenperiode.”
Geerlings zei dat haar serviceclub er alles aan gedaan heeft om het geld voor dit project vrij te krijgen. “We hebben 2 loterijen gedraaid, eten verkocht en een brunch gehouden”, noemde ze enkele fundraisingsactiviteiten op. Door veel donaties is het gelukt om het project, dat door de regen ook wat was uitgelopen, toch af te ronden. “Het project was toen in 2015 geraamd op SRD 225.000. Toen koste een pak cement nog SRD 40. Maar naderhand de bouw begon, was de prijs intussen gestegen naar SRD 80 per pak. En toch hebben we met de donateurs het project afgemaakt”, zei ze. Ook Changoer haalde dit punt aan. “Op een gegeven moment was het geld op. We hebben met onze contacten, ouders en bedrijven gesproken en het is gelukt.” Volgens Geerlings hebben de kinderen nu een vriendelijke, veilige en rustige plek om lessen te volgen.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!