Lachmising: Niet zeker als contract met Procons verlengd wordt

De Bond Personeel Beladers op de Johan Adolf Pengel Luchthaven en de directie van Procons NV hadden voor gisteravond een uitnodiging van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. De stand van zaken kon bij het ten perse gaan van de krant nog niet worden nagetrokken met bondsvoorzitter Robby Berenstein. Het was ook nog te vroeg om te weten als de bijeenkomst wel doorging. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, namens wie Procons haar werkzaamheden uitvoert, heeft tot nu toe, ondanks een ‘actie’ van de werknemers, geen last ondervonden van de interne problemen bij Procons. “Ik was daar samen met de directeur van de luchthaven. Hij heeft niets plat kunnen leggen. Geen enkele machine is met vertraging vertrokken van de luchthaven vanwege de actie”, stelt SLM-directeur Robbi Lachmising. “Wij zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van de kist van KLM.”
Volgens Lachmising is de machine op de actiedag normaal afgehandeld. Een deel van de werknemers van Procons is verschenen. Die hebben de machine afgehandeld om de kist op tijd te laten vertrekken. Indien de vluchten door Procons niet worden afgehandeld, pleegt Procons contractbreuk. In dit geval kan de SLM het contract met Procons opzeggen.
De SLM beschikt volgens Lachmising over een back-upplan. “Mijn mensen kunnen het ook afhandelen. Daarnaast zoek ik ook een nieuw bedrijf. Al moet ik zelf gaan sjouwen doe ik dat ook. Het gaat niet om een piloot, maar dozen stoppen in een machine. Er zijn supervisors die aanwijzingen geven. Onze supervisors zijn opgeleid en bevoegd. Het is niet zo dat wij onveilig zouden beladen. Als morgen het contract verlopen is, wij een nieuwe inschrijving houden en wij een ander bedrijf identificeren dat goedkoper is, gaan wij met hem in zee”, stelt de directeur.
Met zo een bedrijf een vakbond oprichten ziet Lachmising niet zitten. “Niet dat het mij wat aangaat, dat is tussen Procons en de werknemers. Als contractant is het niet zeker dat het contract met Procons verlengd wordt”, aldus Lachmising.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!