Paasvakantie trok veel bezoekers naar binnenland

De paasvakantie trok veel bezoekers (4)
De paasvakantie trok veel bezoekers (3)
De paasvakantie trok veel bezoekers (2)
De paasvakantie trok veel bezoekers (1)In de paasvakantie was het binnenland, vooral het boven Suriname-gebied, meer bekend als ‘Tapsei’, druk bezocht. Men trok naar de diverse eilanden op het stuwmeer, waaronder Menimi, Gujaba, Tapawatravallen, Jawjaw en Isadou. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met touroperator Raymon Mohamed van Royal Tours. Hij heeft van 14 april tot 1 mei 2017 binnenlandse tours georganiseerd. Ook het buitenland stond op zijn programma. Gedurende de eerste week van de paasvakantie heeft hij een aantal groepen begeleid naar de Blanche Marievallen, Isadou, Jaw Jaw en Menimi. In vergelijking met het afgelopen jaar hebben minder passagiers zich aangemeld. Volgens hem ligt dit aan de steeds verslechterende economie van het land. Vanwege de precaire situatie geven de mensen niet zo veel meer uit aan vertier voor een tour. Ze gaan eerder naar dichtbij gelegen recreatieoorden, die goedkoper zijn en bovendien gemakkelijk met de auto’s te bereiken zijn. Raymon is bijkans 6 jaar zelfstandig bezig met het organiseren van tours naar Guyana en naar het binnenland. Hij heeft gedurende 11 jaren passagiers getransporteerd van Paramaribo naar Nickerie en naar Guyana. Hij is van plan om ook tours naar Trinidad en Curaçao te organiseren. Hij is bezig met de uitbreiding van zijn werkgebied.
Dagblad Suriname heeft tijdens de paasvakantie mensen geïnterviewd op Menimi. De naam betekent: ‘herinner me’. Het eiland is toeristisch ingericht. De dorpelingen komen ter plekke om werkzaamheden te verrichten. Wanneer de toeristen langs de dorpen varen, wordt hun medegedeeld om geen foto’s te maken van de dorpelingen. De dorpelingen nemen het de mensen kwalijk als zij met ontbloot bovenlijf gefotografeerd worden, terwijl zij langs het water hun vaat afwassen, kleren wassen of baden. In de stad zijn de bewoners dit niet gewend en willen er dan graag foto’s van maken. Over het algemeen bekeken is een georganiseerde tour naar het binnenland wel de moeite waard.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!