Dc Nickerie geeft geen vergunning voor protestmanifestatie

De geplande protestmanifestatie die in het district Nickerie op 6 mei aanstaande zou worden gehouden is opgeschort. De District-Commissaris van het district heeft een vertegenwoordiger van de organisaties namelijk medegedeeld dat er geen vergunning voor het houden van de protestmanifestatie zal worden verleend. Als reden voor de afwijzing is aangegeven dat er op die dag ook een andere activiteit in het district wordt gehouden er te weinig politiemensen beschikbaar zouden zijn om de protestmars adequaat te begeleiden.
De organisatoren van de protestmars wijzen dit argument ten stelligste af en ervaren het wederom afwijzen van een tijdig aangevraagde vergunning voor een protestmanifestatie tegen onder andere de verdere verarming van de samenleving als een ernstige beknotting van onze democratische rechten. Het houden en meedoen aan protestmanifestaties is immers een grondrecht dat in de Grondwet van de Republiek Suriname is vastgelegd.
Middels dit persbericht delen wij de gemeenschap mee, dat een delegatie van leiding van de ondergetekende organisaties op zaterdag 6 mei aanstaande naar het rijstdistrict zal afreizen. In Nickerie zal er een persconferentie worden gehouden en zullen nadere besprekingen met de achterban worden gevoerd. Op de persconferentie zal ook de datum bekend worden gemaakt waarop de verschoven protestmanifestatie met of zonder vergunning zal worden gehouden.
De organisaties:
C-47
PWO
BVL/ALS
Burgercollectief

error: Kopiëren mag niet!