Hofwijks: “Sommige mensen zijn president-geil”

De dichter Sombra (Stanley Slijngaard) heeft met zijn hongerstaking binnen enkele uren de aandacht van de president kunnen trekken. Sinds er acties en stakingen gehouden worden tegen het beleid van de huidige regering, was het de eerste keer dat er een hongerstaking in verdediging van het huidige regiem werd gehouden. Curtis Hofwijks, de eerste activist tegen het beleid van de regering, is niet onder de indruk van dit initiatief van Sombra. Hij is blij dat Sombra zijn staking heeft beëindigd, aangezien het doel van de staking hem niet duidelijk leek. “Wat heeft hij bereikt met de staking? Ik weet niet hoe serieus ik de man moet nemen. Sommige mensen in de samenleving zijn president-geil. Het moment de president ze even aanraakt of toespreekt, gaat alles direct goed”, stelt Hofwijks.
Sombra gaf in een schrijven aan dat hij in hongerstaking was, omdat de democratische rechtstaat zwaar onder vuur zou zijn. Een meerderheid heeft een regering gekozen en een minderheid eist het aftreden van de regering. Het woord vakbondsrechten zou volgens Sombra worden gebruikt door een groepje anarchisten. Naar Hofwijks’ mening is Sombra verward. Hij stelt dat Sombra niet zou weten waar hij zelf over praat. Er zijn geen feiten die mensen kunnen aandragen om te staven dat het goed gaat in het land. Dat de protestacties met buitenlandse aanhang wordt ondersteund, beschouwt hij ook als een achterhaalde smoes. “Integendeel is het de president zijn zoon die banden had met Hezbollah, dat is buitenland!”, stelt Hofwijks. Hij plaatst dit gebeuren in het rijtje van scenario’s, persoonsverheerlijking en aandacht afleiden.
Het ziet ernaar uit dat een hongerstaking van 1 persoon wel de aandacht van de president trekt. Hofwijks adviseert dit echter niet aan mensen die tegen het beleid van de regering wensen te protesteren. “Als het een hongerstaking was tegen het beleid, zou iemand misschien offertes mogen aanvragen bij uitvaartbureaus, want aan beleid verandert niets. Als je zou staken tegen verspilling, zou je de president niet zien”, aldus Hofwijks.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!