Berenstein had verwacht dat SLM Procons tot orde zou roepen

Het is de personeelsbond van beladers op de Johan Adolf Pengel Luchthaven gelukt om de aandacht voor haar werknemer te trekken. De bond heeft voor volgende week dinsdag een afspraak met de directie. De problemen van de werknemers worden op dinsdag besproken. De pijnpunten worden de directie ook op schrift vooruit opgestuurd, zodat de directie voorbereid is op de bijeenkomst. “Wij hopen dat als wij dinsdag aan tafel zitten, de mensen zijn voorbereid. Wij moeten gelijk zaken kunnen aftikken en oplossen. Hopelijk kunnen wij vervolgens verder gaan met de belangen van de mensen en de mensen met het werk”, stelt vakbondsvoorman Robby Berenstein.
De directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij heeft eerder via de media aangegeven dat de SLM het contract met Procons NV zou opzeggen indien de werknemers het werk zouden staken. Als oplossing zouden andere beladers aan het werk worden gezet. Het blijkt dat het werk werd gestaakt bij een vlucht van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij en de werkzaamheden na een poos van staking wederom werden opgepakt.
“Ik weet niet in hoeverre hij het contract zou kunnen opzeggen. Wat wij wel van hem hadden verwacht, was dat zij Procons niet alleen zou bedreigen, maar dat hij ze tot de orde zou roepen, om zich uiteindelijk aan wet en recht te houden. Hij doet alleen maar een beroep op ons om het niet tot een staking te laten komen. Hij deed geen beroep op Procons om te kijken naar de belangen van de werknemers”, stelt Berenstein.
De SLM zou verantwoordelijk zijn voor de afhandeling van de kisten (lossen en laden). De werkzaamheden zijn uitbesteed aan Procons. KLM bijvoorbeeld kent Procons in deze niet. Vertragingen in werkzaamheden van Procons heeft direct invloed op het imago van de SLM bij de KLM in deze. In dit kader had Berenstein dus verwacht dat de SLM om haar eigen belangen te redden, Procons tot orde zou roepen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!