‘Simons vindt gevraagde vergadering oppositie niet dringend’

Oppositie krijgt geen ruimte  tijdens Huishoudelijke VergaderingDe oppositiepartijen VHP, NPS, PL en Abop hebben donderdag geen ruimte van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons gehad om vragen te stellen met betrekking tot de aangevraagde openbare vergadering. Assembleeleden van diverse oppositionele fracties hebben de parlementsvoorzitter op 21 april gevraagd een spoedvergadering uit te schrijven. Het voorgestelde agendapunt is ‘Het bespreken van de ontstane politieke/maatschappelijke situatie’. De oppositie wil dat de regering de verhoogde brandstofprijzen terugdraait. “Vanuit de zijde van de oppositie is er melding hiervan gemaakt, maar de voorzitter heeft duidelijk aangegeven dat het niet om een dringende kwestie gaat. Bovendien stond dit onderwerp volgens haar niet op de agenda van de vergadering”, zegt assembleelid Mahinder Jogi (VHP) aan Dagblad Suriname.
Jogi vindt dat Geerlings-Simons nu in contrast handelt met wat zij zelf eerder heeft aangegeven. Namelijk dat zij als parlementsvoorzitter de moeite zou nemen om in dialoog te treden met ontevreden groepen. “De houding van de leiding van het parlement om de oppositie vaker te muilkorven, geen ruimte te geven om te praten over belangrijke zaken in de samenleving zorgt ervoor dat er massale protesten in de samenleving ontstaan. In het huis van democratie moet de ruimte aan volksvertegenwoordigers worden geboden om te praten over brandende vraagstukken, waardoor ombuiging in het beleid kan komen”, aldus Jogi. De parlementariër benadrukt dat de oppositiepartijen nu andere mogelijkheden zullen zoeken om het uitschrijven van deze vergadering alsnog af te dwingen. “Die vergadering moet komen, omdat niemand tevreden is met de situatie in het land. Wij hebben niets aan een monoloog van de president. Het moet ook niet een debat zijn van een uur, maar een debat welke leidt tot oplossing van de situatie waarin wij vandaag verkeren in het land”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!