Rachied Doekhie: “Mijn niveau is Bill Clinton en hoger”

“Mijn niveau is Bill Clinton en hoger. Ik heb met mensen als Jerry Rawlings en Bharat Jagdeo gesproken. Ik heb met Manmohan Singh van India gezeten. Hij had mij als ‘one of the most outstanding Indians overseas’ uitgenodigd tijdens de Pravasi Bharatiya Divas in 2011. Mijn niveau is bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Daar heb ik vaker gesproken. Als je daar wil organiseren, ben ik bereid te debatteren. Laat Panday de huidige secretaris-generaal bellen en de zaken regelen en het debat via CNN laten uitzenden. Als hij dat niet kan, zal ik dat voor hem doen. Ik heb geen tijd om krabben te gaan vangen.” Zo reageert NDP-topper en assembleelid Rachied Doekhie op de recente uitspraken van ondernemer Henk Panday.
Panday heeft de NDP-parlementariër uitgenodigd voor een publiekelijk debat. Deze oproep van Panday is vastgelegd op een video en is gepost op zijn facebook-pagina. Intussen wordt deze video door duizenden mensen gedeeld en is heel populair geworden. Panday voert aan dat hij steeds de indruk krijgt dat de NDP-topper vanwege zijn arrogantie geen idee heeft met welke problemen het Surinaams volk dagelijks te kampen heeft en waarom zij ervoor kiest om te gaan demonstreren. Doekhie voert aan dat Panday zelf ook flink onder vuur is genomen op facebook.
‘Alle kleine jongens willen voetballen met Messi’
Doekhie voert aan dat hij begrijpt dat alle mensen een handje met hem willen schudden en een kopje koffie met hem willen drinken. “Panday is als de andere kleine jongens, die ook een keertje Lionel Messi willen zien, aanraken en met hem willen voetballen. Vanwege mijn niveau kan ik niet naar beneden terugkrabbelen. Als je wil beginnen om in de topsectie te geraken, moet je bij de randdistricten beginnen. Ik ken een 9-jarige NDP’er. Als hij met hem wil beginnen, kan ik dat regelen. Als hij overgaat, kan hij dan over 10 en 15 jaren met mij debatteren. Als hij wil debatteren, moet hij ook op de kandidatenlijst van een politieke partij komen. Hierna kan hij in De Nationale Assemblee (DNA) met mij komen debatteren. Bij de komende verkiezing zou ik misschien niet op een DNA-kandidatenlijst staan, maar indien dat toch gebeurt, zal ik bewijzen dat ik toch binnenkom”, aldus Doekhie.
FR

error: Kopiëren mag niet!