Nieuw gebouw griffie der kantongerechten eindelijk opgeleverd

Nieuw gebouw Griffie der    Kantongerechten eindelijk opgeleverd (1)Het nieuwe gebouw van de griffie der kantongerechten aan de Mgr. Wulfinghstraat is op dinsdag 25 april 2017 opgeleverd. “Een lang gekoesterde wens van het kantongerecht is na 17 jaar in vervulling gegaan”, waren de woorden van de waarnemend president van het Hof van Justitie, mr. Iwan Rasoelbaks. In 2001 was het enige kantongerechtsgebouw grotendeels in vlammen opgegaan.
Het was een klap voor het toch nog al moeizaam functionerend rechtssysteem in Suriname. De waarnemend president van het Hof van Justitie zegt heel blij te zijn met dit nieuwe moderne gebouw en gaf verder in zijn speech aan welke de vier instituten zijn die in het gebouw zullen worden ondergebracht, met name het Hof van Justitie Strafzaken, het Kantongerecht, het Rechtercommissariaat en de Krijgsraad. Rasoelbaks gaf tot slot in zijn speech aan dat hij het gebouw opdraagt aan de ‘Rechtvaardige Opperrechter’.
De minister van Justitie en Politie (Juspol), Eugene van der San, haalde in zijn speech aan dat hij in een rijdende trein is gestapt en alleen zijn felicitaties kan uitbrengen. Zijn vier voorgangers/ministers hebben actief hun bijdrage geleverd aan het realiseren van dit bouwproject. Verder bedankte de bewindsman zijn collega-minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Jerry Miranda, voor zijn doorzettingsvermogen en daadkracht en alle overige personen en instanties voor hun bijdrage en inzet.
De sleutels van het gebouw zijn door Imran Ajoeb van het aannemingsbedrijf Twahier Ajoeb aan de vertegenwoordiger van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie overhandigd en vervolgens aan de minister van Juspol en de waarnemend president van het Hof. De bouw heeft 7 jaar geduurd. Na de toespraken was er een rondleiding voor genodigden en andere aanwezigen.

error: Kopiëren mag niet!