Marlon Rozenblad: “Je kan alle Boslandcreoolse jongens niet over één kam scheren!”

“Ik stuurde een bouwvakker, een Boslandcreoolse jongen, naar de winkel en de Chinees ging tekeer tegen hem. Hij begon die jongen te duwen. A tak deng mang na rover. Waarmee is men bezig? Men roept geesten op die men niet kan bezweren; knal je die jongen neer, komt dat heel Boslandcreoolse volk op je af. Je kan alle Boslandcreoolse jongens niet over één kam scheren!” Dit zegt Marlon Rozenblad (Abop), eigenaar van Culture Hair Studio, in gesprek met Dagblad Suriname. Alhoewel de minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, zijn onlangs gedane uitspraken met betrekking tot zijn voorstel voor criminaliteitsbestrijding betreurt, zijn de effecten hiervan nog steeds merkbaar in de praktijk.
“Als de minister het niet zo bedoelt, waarom heeft hij dan wel zo gedacht? Dit kan een persoon niet maken! Eigenlijk moet de minister via alle televisiezenders en radiostations zijn woorden op de één of andere manier terugtrekken. Hij moet een tijdje bezig zijn, want dit is zelfs in het buitenland bekend geworden.” Volgens Rozenblad kan dit zelfs een familielid van de minister overkomen. “Misschien is zijn neefje bezig prijzen te vergelijken en hij wordt neergeknald. Heeft zo een winkelier dan niet gehandeld in opdracht van de minister?”, aldus Rozenblad.
KSR

error: Kopiëren mag niet!