“Mama, als wij een halve kip aten kunnen wij nu een vleugel eten”

Usha Emanuelson aan het woord tijdens de protestactie (foto: Ricky Bahadoersingh)
Usha Emanuelson aan het woord tijdens de protestactie (foto: Ricky Bahadoersingh)
Usha Emanuelson neemt al sinds de start van de protestmanifestaties deel. Gisteren werd zij in de gelegenheid gesteld om ook haar zegje op het podium te doen. “Bouterse, pe yu de? Now yu musu kong taki anga a volk”, uitte Emanuelson. “Weet je wat mijn zoon zegt: Mama, als wij een halve kip aten, kunnen wij nu een vleugel eten”, vertelt Emanuelson over haar bezoek aan een supermarkt met haar zoon. “Ik keek naar de tv en zag Guno Castelen in een video zeggen: mi na Casi. In het begin was ik boos op hem, omdat hij een voorbeeldig persoon is. Ik wil echter vragen wie wanorde had gesticht. Jongeren moeten de geschiedenis kennen. Wie had het DNA-gebouw verbrand? Wie had het politiebureau verbrand? Wie had ABC en STVS verbrand? Als Bouterse een echte president is, loopt hij naar het volk toe om antwoord te geven”, aldus Emanuelson.

error: Kopiëren mag niet!