Launch Naks Angisa goed verlopen

Sjachnaz Pengel tijdens de launch van de angisa op Spanhoek
Sjachnaz Pengel tijdens de launch van de angisa op Spanhoek
De organisatie voor de gemeenschap, Naks bestaat op 4 mei aanstaande 70 jaar. Naks herdenkt haar 70 jarig bestaan middels een uitgebreid programma gespreid over de maanden april tot en met november. De eerste activiteit was de launch van de Naks Angisa. Op zaterdag 22 april is de eerste activiteit gehouden te Spanhoek. Hierbij konden bezoekers bij de stand van Naks een specifieke Naks Angisa kopen en ook direkt laten binden. Sjachnaz Pengel van de Naks kijkt heel postief terug op deze activiteit. Voor haar was het een geweldige launch. De opkomst was heel goed en de verkoop is ook heel hard gegaan . Het doel is om de anisa dichterbij de mensen te brengen, om de mensen de meer waarde te laten beleven van cultuur. Naks is een grote culturele organisatie die zich bezig houdt met gemeenschapswerk in het bijzonder voor de Afro Surinamers en de anisa is een zeer belangrijke element binnen de creoolse cultuur. Het is een pronkstuk van de vrouw. Mannen mogen het als schouderdoek dragen, volgens Pengel. (Foto : Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!