Importkip vanuit Brazilië na testen veilig bevonden

De ministeries van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn sinds het vleesschandaal in Brazilië met elkaar in overleg getreden aangaande de bescherming van de consument en de te nemen maatregelen. In het onderzoek naar geïmporteerd vlees uit Brazilië is overleg gepleegd met de importeurs en met de charge d’affair van Brazilië. Brazilië heeft een officieel communiqué uitgevaardigd, waarin wordt aangegeven dat er geen vlees uit de fabrieken die onderzocht worden door de overheid, is geëxporteerd naar Suriname.
De ministeries van HI en T en LVV hebben nochtans besloten om additionele maatregelen te treffen ten einde de consument te beschermen. Besloten werd om alle nieuwe importen uit Brazilië tijdelijk aan te houden. Daarnaast zijn alle recente importen in depot gehouden totdat de vleesproducten getest zijn in het lab. De importeurs hebben bij het uitvoeren van deze testen hun volledige medewerking verleend. De monsters die getrokken zijn uit deze recente ladingen zijn ondertussen geanalyseerd en veilig bevonden voor consumptie.
Gerapporteerd mag worden dat er geen ongebruikelijke zaken zijn geconstateerd en dat de producten veilig zijn bevonden om te consumeren. Hiermee worden de importen van vleesproducten uit Brazilië weer vrijgegeven door de autoriteiten.

error: Kopiëren mag niet!