Belfort: ‘Geel kan niet meer aan kantlijn staan’

3FRONT Geel kan niet meer aan kantlijn staanDe Abop heeft haar structuren in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para opgeroepen voor een infosessie op maandag. Het evenement wordt in het PWB-gebouw aan de Van ’t Hogerhuysstraat gehouden. Deze infosessie is in verband met de grote protestmanifestatie die de oppositiepartijen op 20 mei in het André Kamperveenstadion zullen houden. Partijtopper en assembleelid Edward Belfort zegt aan Dagblad Suriname dat de partijstructuren zullen worden ingelicht waarna zij gemobiliseerd zullen worden om massaal aanwezig te zijn in het stadion. “Wij zijn al geruime tijd bezig de partijachterban te mobiliseren. Het bleef rustig, omdat het niet erop moest lijken dat wij de NDP geen ruimte wilden bieden om te regeren. Maar nu is het te veel geworden voor de Surinaamse samenleving. Zij kunnen het land niet besturen. Grote groepen vragen uitdrukkelijk naar de Abop”, stelt Belfort. Volgens de voormalige minister van Justitie en Politie kan ‘geel’ niet steeds aan de kantlijn blijven staan, omdat Suriname nu muurvast zit. “De president kan geen kant meer uit, omdat er gewoon geen beleid is. Tot nu toe is het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2017-2021 niet ingediend in het parlement, waardoor de begroting niet eens kan worden behandeld. Er is geen geld, terwijl de minister van Financiën de wereld rondreist om het land te verkopen. De ontwikkelingskansen van de jeugd worden zo weggenomen”, aldus Belfort. Van de overige oppositiepartijen heeft de NPS haar structuren gisteravond ingelicht. De VHP doet dat vanavond, terwijl de PL dat reeds vrijdagavond heeft gedaan.
FR

error: Kopiëren mag niet!