Zunder: ‘Regering reageert wel degelijk op de acties’

De vakbeweging heeft de acties verschoven naar volgende week dinsdag. Volgende week zal de actie haar zesde dag ingaan. Parlementariër Rashied Doekhie hecht geen bijzondere waarde aan hetgeen de actievoerders willen bewerkstelligen, omdat de doelstelling voor hem niet duidelijk is. Volgens hem zijn er mensen die voor hun plezier lopen. De personen die vragen naar het terugbrengen van de benzineprijzen, zouden niet eens een auto hebben. Wat Doekhie betreft, ‘mogen de mensen tot Kerst blijven lopen’. Behalve deze parlementariër zijn er nog meer mensen die betwijfelen of de acties wel het gestreefde doel zullen bereiken. Armand Zunder twijfelt daar geen moment aan. De voorzitter van de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO) heeft in de afgelopen dagen ook meegedaan met de actievoerders. Volgens hem is het niet zo dat de regering niet reageert op de zaken die de vakbeweging naar voren heeft gebracht. “De regering heeft namelijk gereageerd door te stellen dat zij in dialoog wil met de vakbeweging. Alleen heeft de vakbond aangegeven dat men niet wil praten, zolang de verhoogde government take niet terug wordt gedraaid. Ook willen we praten over manieren hoe wij de verdere verarming van het volk kunnen stoppen. Maar omdat de reactie van de regering niet naar tevredenheid is, gaat de vakbeweging door met de strijd en zullen wij een groter deel van de samenleving mobiliseren.”
Er zijn reacties die aangeven dat de vakbeweging niet meer is zoals die vroeger was. De vakbond zou overall bekeken zeer zwak staan. De vakbondsleider vindt in dit kader dat de vakbond zich zal moeten hergroeperen en reorganiseren om versterkt naar buiten te komen. “Wat de PWO betreft, zijn wij met een proces bezig om de organisatie intern te versterken. Dat betekent namelijk de mensen trainen en duidelijk maken dat men niet ad hoc moet werken. Je zal heel duidelijk voor je werk en je inkomen moeten opkomen. Binnenkort zal de vakbond ook meer van zich laten horen op dat gebied”, aldus Zunder.

error: Kopiëren mag niet!