Pakittow tegen oppositieleiders: “Kom met jouw achterban!”

Stefano Pakittow
Stefano Pakittow
Met de woorden “if yu tang tap yu mofo, deng o pisi na yu tapu”, startte Stefano Pakittow zijn toespraak gisteren op de bijeenkomst van pisnijdige burgers, die hun misnoegen wensten te uiten over de wijze waarop de overheid omgaat met haar burgers. Direct na de aanhouding van Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider op 18 april plaatste Pakittow een mededeling op facebook. Hij schreef dat als de regering zijn vrienden niet binnen een week los laat, zij zich klaar mocht maken voor chaos. De woorden trekt hij niet terug. “Deng mang srefi e skreki unu, dus mi mag du dat ook tu”, stelt hij. Als de regering vreedzame protestacties wenst te zien, dient de regering naar zijn oordeel zich ook vreedzaam te gedragen. Vreedzaam blijven betekent volgens hem ook vreedzaam handelen vanuit de andere kant. “Als Hofwijks en Boerleider als een kip in de bak worden gedumpt’, zal volgens Pakittow het volk nu praten.
Pakittow richtte zich tot alle oppositieleiders die in de menigte aanwezig waren. “Dat je hier bent is mooi en waar. Maar de mensen die je hier ziet, is het volk van Suriname. Als je wilt komen met jouw regering, met jouw partij, kom dan met jouw achterban!” Daar stemde de menigte in koor mee. “De mensen van de televisie kunnen jullie interviewen over waarom jullie hier zijn, maar kom met je achterban. Dan heb ik het persoonlijk tegen Santokhi, Belfort, Somohardjo, en de hele oppositie”, zei Pakittow. Op Ronny Brunswijk na waren alle leiders van zowel de binnen- als buitenparlementaire oppositiepartijen aanwezig op de manifestatie. Ook Chan Santokhi, leider van de VHP, gaf aan dat de vakbondsactie niet meer een vakbondsactie blijft, maar ook een politieke actie wordt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!