AVD swingend van start gegaan

IMG_2929
IMG_3053
IMG_3000Purcy Olivieira van de Bedrijvenvereniging Sport en Spel (BVSS) wil niet reageren over de reden waarom Fernandes zich als sponsor heeft teruggetrokken uit de Avondvierdaagse (AVD). “Uit technische en ethische overwegingen gaan wij dat niet doen als organisatie”, zegt hij. Olivieira stelt dat de organisatie zich slechts focust op het succesvolle verloop van de AVD en dat lopers goed beschermd zijn. “Wat de reden is, zal zelf bij Fernandes achterhaald moeten worden. Zij hebben hun reden en het is hun goedvinden en recht met de zaak te stoppen indien ze dat willen”, vindt Olivieira.
Volgens Olivieira verloopt alles volgens planning. De groepen die zich hebben ingeschreven dit jaar zijn groter dan vorig jaar. Er lopen ongeveer 53 senioren groepen, 12 junioren, bij de 5 km zijn er 2 groepen en ongeveer 150 individuele lopers. Het totaal aantal lopers staat op 4.000. Vorig jaar stond dit aantal op 3400. “Ik verwacht dat de loop net als voorgaande jaren goed verloopt en met name van het jaar een betere loop wordt.” Er wordt altijd stilgestaan bij de rommel die er na de AVD achterblijft. De organisatie wijst er echter telkens op dat niet de loper de straten vervuilt, maar de passieve deelnemers. “Vandaar dat de organisatie een beroep doet op de passieve deelnemers om tenminste een tasje mee te nemen en hun vuil daarin te doen en dit weer mee naar huis mee te nemen. Zo wordt het milieu niet vervuild”, zegt Olivieira. De acties die de afgelopen dagen door de vakbeweging gevoerd worden, zijn in deze periode opgeschort tot volgende week dinsdag. Volgens Olivieira hebben de autoriteiten de garantie gegeven dat alles goed zal verlopen, omdat zij de zaak onder controle hebben. (foto’s: Ricky Bahadoersingh)

error: Kopiëren mag niet!