8 December strafproces gaat door: Hof doet 11 mei uitspraak

Waarnemend Hofpresident, Dinesh Sewratan, heeft de uitspraak over het hoger beroep in het 8 December strafproces, verdaagd naar 11 mei. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door procureur-generaal Roy Baidjnath Panday hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de Krijgsraad om het 8 December strafproces voortgang te doen hebben.
Vandaag zou er eigenlijk uitspraak komen waardoor duidelijk zou worden of het strafproces al dan niet beëindigd wordt. De Raadkamer, gevormd door de rechters Dinesh Sewrattan, Anand Charan en Dennis Kamperveen vroegen het OM aan te geven op grond van welk artikel in de wet er beroep is aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad. De vervolging merkte op dat er geen specifiek artikel is, maar dat het OM op basis van het rechtssysteem appél heeft aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad.

error: Kopiëren mag niet!