Minister Van der San: “Politie heeft in opdracht van de wet overtreders aangehouden”

Minister Eugene van der San
Minister Eugene van der San
Minister van Justitie en Politie, Eugene Van der San, zegt aan Dagblad Suriname dat de politie in opdracht van de wet handelt en niet in opdracht van een persoon. “De politie is verplicht toezicht te houden op orde en handhaving van wettelijke regelingen. Dus als de politie optreedt, treden ze op grond van de wet op. Indien de politie is overgegaan tot aanhoudingen bij het protest, betekent het dat de mensen wettelijke regels hebben overtreden, anders kan de politie niet overgaan tot aanhoudingen.” Volgens de bewindsman hebben de mensen zich schuldig gemaakt aan overtreding van wettelijke bepalingen, hetgeen heeft geleid tot hun aanhouding.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!