Dc Nerkust: “Politie heeft zijn werk gedaan”

Dc Mike Nerkust
Dc Mike Nerkust
“De politie heeft zijn werk gedaan. Zij hebben hun werk ook naar hun beste vermogen gedaan. Zij hebben niets gedaan wat zij niet mochten doen”, zo sprak dc Mike Nerkust gisteren, vóór de ontvangst van een officiële rapportage over de incidenten bij de actie van de vakbeweging.
Het was gisteren nog niet duidelijk van welk strafbaar feit de vijf aangehouden actievoerenden precies verdacht werden. De dc moest nog rapportage ontvangen.
“Kijk maar hoeveel tijd ze hebben gehad om zich te corrigeren. Voordat ze begonnen met het provoceren, heeft de politie de mensen een paar keer een andere richting opgestuurd. Men kan de politie in deze de schuld niet geven. Men heeft alle gelegenheid gehad om een toestemming te krijgen. Men heeft opzettelijk anders gehandeld”, stelt Nerkust. Hij vindt het jammer dat vooraanstaande Surinamers zich op zo een manier gedragen. Als men vecht voor wet en recht, dienen de mensen volgens de dc zich ook aan de regels te houden. “Niemand heeft gezegd dat men geen vergunning krijgt. Maar vraag de toestemming aan. Men wilde iets uitlokken om dat later te gebruiken om aan te geven dat de overheid zich op een bepaalde manier opstelt. Het is niet netjes en niet correct naar de Surinaamse samenleving toe. De stakingsleiders brengen de mensen opzettelijk in een bepaalde richting. Het jammerlijke is dat mensen zich ook laten leiden”, stelt de dc.
“Vaststaat dat de actieleiding geen contact heeft gehad met het commissariaat. De ressortcommandant van Paramaribo is ook niet op de hoogte”, zei de dc.
De dc wenste niet voorbarig te zijn met de opstelling van de politie vandaag indien er acties worden gehouden. Hij benadrukte dat men alleen toestemming moet aanvragen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!