Boerleider en Sewtahal blijven aangehouden

Hofwijks heengezonden
Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en Sieuwnath Sewtahal zijn op het kruispunt van de Zwartenhovenbrugstraat en de Keizerstraat hardhandig aangepakt en geboeid afgevoerd door de politie. Voorzitter Guno Castelen van de SPA, die het optreden van de politie zag, zei desgevraagd het volgende. “De mensen stonden daar gewoon te zeggen dat het niet goed gaat in het land en dat wij armoede lijden. Curtis werd niet gewoon meegenomen, hij werd door meerdere manschappen mishandeld, geslagen, geschopt en geboeid in de bak van een auto gesmeten.” Het is volgens Castelen duidelijk dat de regering de demonstranten tracht te ontmoedigen door hard en meedogenloos op te treden. Door de leiders op te pakken, trachten de machthebbers de protestdemonstratie stuurloos te maken. “Wel, ik kan ze zeggen, een moordenaar leidt ons land, hij heeft 15 personen vermoord en niemand die hem iets durft te doen. En als wij even zeggen dat het niet goed gaat in het land worden wij mishandeld.”
Voorzitter Angelique del Castilho zei dat de onmiddellijke vrijlating van Curtis geëist zal worden. Castelen voegde eraan toe: “Vanmiddag komen wij bij elkaar, wij gaan de totale bevolking mobiliseren. Als het moet, leggen wij het heel land plat”, zei ze gisteren.
Intussen is Hofwijks heengezonden na verhoor. Boerleider en Sewtahal blijven aangehouden. Volgens politiebronnen heeft Boerleider de speciale eenheden belemmerd om hun werk te doen, terwijl Sewtahal verwacht wordt van mishandeling van inspecteur B., waarbij ook zijn bril kapot is gegaan. Ook vakbondsleider Wilgo Valies die naar het politiebureau door de Mobiele Eenheid (ME) was gebracht, is heengezonden na verhoor.
HD

error: Kopiëren mag niet!