Geen stagnatie onderwijs op 2 mei

“Berichten sociale media berusten niet op waarheid”

De herwaardering van de leerkrachten is nog steeds niet van de grond gekomen. Op sociaal media doen geruchten de ronde dat de onderwijsgevenden in dit kader de werkzaamheden niet zullen hervatten op 2 mei 2017. De shopsteward van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), Ahilia Welles, benadrukt tegenover Dagblad Suriname dat dergelijke berichtgevingen niet afkomstig zijn van de voornoemde vakbonden. “Het berust niet op waarheid. Ik weet niet wie deze berichten lanceert, maar het is niet afkomstig van de BvL/ALS”, aldus Welles. De scholieren hoeven dus niet te vrezen dat zij wederom geconfronteerd zullen worden met stagnaties binnen het onderwijsproces. Het is nog niet duidelijk welke stappen de vakbonden zullen ondernemen om het herwaarderingsproces gestalte te geven. Nadat de BvL/ALS hun ‘huiswerk’ tijdens de recente onderhandelingen hebben gepresenteerd aan de autoriteiten, hebben zij niets meer van hen vernomen.
Vandaag begint de vierde dag van het volksprotest, welke door delen van de vakbond en het bedrijfsleven tot stand is gebracht. In verband met de afgelopen christelijke gedenkdagen was er besloten om de acties tijdelijk op te schorten. Welles verwacht dat de leerkrachten ook tijdens de vakantieperiode zullen opdagen om het volksprotest te ondersteunen. De verhoogde benzinetarieven zijn de aanleiding voor deze commotie.
KSR

error: Kopiëren mag niet!