Vandalisme is oorzaak total black-out Moengo

De bromfietsketting die de hele stad Moengo vrijdagavond in het donker zette (foto: EBS)
De bromfietsketting die de hele stad Moengo vrijdagavond in het donker zette (foto: EBS)
Geheel Moengo was vrijdag voor enkele uren van elektriciteit verstoken, nadat vandalen bewust of onbewust een bromfietsketting tegen een van de hoogspanningskabels in de omgeving Peto-Ondro wierpen. De ketting die tegen de kabel kwam veroorzaakte een totale black out, die ruim 1600 huishoudens en bedrijven ruim 3 uren in het donker liet. De black out ontstond rond 19:45 uur gisteravond, en rond 22:00 uur was het overgrootste deel van de bewoners wederom voorzien van elektriciteit. Doordat het hoog risico was om de fietsketting in het donker te verwijderen zijn de Banketieweg en Peto-Ondro, vanochtend omstreeks 07:45 uur onder spanning gebracht nadat de ketting bij daglicht kon worden verwijderd.
Eerder dit jaar ontdekte de EBS ook een soortgelijk geval van straatschenderij dat ook ervoor zorgde dat geheel Moengo voor uren spanningsloos was.
De EBS waarschuwt de samenleving dat vandalisme aan het elektriciteitsnetwerk niet alleen grote gebiedsstoringen veroorzaakt en enorme onkosten met zich meebrengt, maar vooral ook dodelijke gevolgen kan hebben. Kapotte of losgerukte kabels zijn altijd onder spanning en kunnen een groot gevaar vormen als deze in contact komen met de omgeving, vooral de mens.
De EBS betreurt deze kwade verrichtingen en doet een beroep op de samenleving om elke vorm van vandalisme of schade toegebracht aan het elektriciteitsnet door te geven via haar klantenservice lijn op het nummer 175 of via de politiemeldkamer op 115.

error: Kopiëren mag niet!