Telesur sluit internetverbinding PCS af

Telesur heeft van de week de internetverbinding van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) afgesloten. Het blijkt dat PCS een betalingsachterstand heeft. De operatie van een deel van PCS komt volgens directeur Dayashankar Mathoera in gedrang. “Wij hebben een intensief netwerkverkeer, waarbij wij veel informatie wisselen”, stelt Mathoera. Volgens hem is de afdeling ICT van het PCS in contact geweest met Telesur. “De Telesur-vertegenwoordiger zegt dat wij maanden niet hebben betaald. Ik weet dat wij onze nutsbedrijven vast betalen. Wij hebben elke maand een betaalplan, waarin de rekeningen van de nutsbedrijven ook in zijn opgenomen. In maart zouden wij de rekening van maart en februari moeten betalen. De gelden zijn niet op tijd overgemaakt vanuit Financiën. De stukken lagen al klaargezet. Wij hadden zodanige problemen in de maand maart, dat wij alleen de salarissen konden betalen. Wij hadden bijna geen geld op de bank”, stelt de directeur.
Mathoera neemt Telesur niet kwalijk voor de afsluiting. “Zij doen hun werk. Wij moeten ons werk doen. Ik vind het een beetje vreemd dat zij na een maand niet te hebben betaald direct afsluiten. Wij hebben een corporate social responsibillity, waarbij Telesur ons in het voortraject een vertegenwoordiger heeft aangewezen. Die moet zich in verbinding stellen met PCS”, aldus Mathoera.
Mike Antonius, waarnemend directeur bij Telesur, vindt het bijzonder jammer dat hij deze zaak via de media moet bespreken. Het zou volgens hem anders kunnen. “De directeur van het PCS beschikt over mijn nummer. Hij kan mij anytime bellen. Het hoeft dus niet op deze manier”, stelt Antonius. De Telesur-directeur geeft mee dat het bedrijf een bijzonder mild beleid voert over zijn debiteurenpost. “Ieder financiële persoon weet dat je ten aanzien van de debiteurenpost zodanig beleid hoort te voeren dat je debiteuren sneller int dan je crediteuren. Wij hebben de instelling niet gedupeerd”, stelt Antonius.
Hij benadrukt dat de telefoonverbinding van het PCS niet is afgesloten. De instelling is nog steeds bereikbaar op de telefoonnummers. Mathoera geeft aan volgende week dinsdag te zullen kijken naar hoe de internetverbinding kan worden hersteld. Antonius beklemtoont ‘top of the line’ diensten en producten, geld kosten om die te garanderen. “Wij hebben zeer ambitieuze plannen. Wij willen in Suriname altijd van alles hebben. Wij willen ‘top of the line’ dingen hebben. Om ‘top of the line’ dingen te hebben, heb je geld nodig. Als onderneming hebben wij ook geld nodig”, stelt Anonius. Het milde beleid dat Telesur voert over haar debiteuren, moet volgens Antonius worden aangepast. Telesur wil een Nationaal Breedband Plan uitvoeren om te voldoen aan de eisen van de klanten. Als Telesur haar mild beleid blijft hanteren, kan het bedrijf zijn plannen ook niet financieren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!