Geslaagde educatieve tocht leerlingen O.S. Flora 2 op PTC

2Geslaagde educatieve tocht leerlingenHet Polytechnic College Suriname (PTC) heeft op woensdag 12 april een educatieve tocht, genaamd ‘Landbouw en Techniek, een introductie’, georganiseerd voor de vijfde klas leerlingen van de Openbare School Flora 2 (O.S. Flora 2). Het doel van deze tocht was om jongeren in een vroeg stadium praktisch in contact te brengen met de techniek en landbouw. “Jongeren moeten al heel vroeg weten wat landbouw en techniek zijn en het belang daarvan voor ons land”, zegt Mirella Thijm, coördinator van deze activiteit.
Het PTC heeft in februari 2017 haar 20-jarig bestaan herdacht. De educatieve tocht is de eerste activiteit in het kader van dit jubileum jaar. ‘Landbouw en Techniek, een introductie’ houdt in dat de leerlingen kennismaken met de techniek en de plaats en functie daarvan in de maatschappij. Op een interactieve, creatieve en begrijpelijke manier heeft het PTC de leerlingen laten zien hoe techniek in de landbouwsector gebruikt kan worden. Enkele activiteiten van de educatieve tocht waren het herkennen van zieke planten, het motiveren tot zelf planten, de leerlingen in contact brengen met een landbouw business game (farming), Mentos snoepjes in Cola doen en de resultaten daarvan zien, proefjes bekijken met de microscoop en wafels leren bakken. Hiervoor mochten ze ook zelf de voorbereiding (juiste samenstelling en balans van de ingrediënten) doen.
Het PTC biedt 10 verschillende bachelor programma’s en een master programma aan. De bachelor programma’s zijn verder ingedeeld in colleges. Eén van ze is College of Agriculture & Health. Hieronder vallen de bachelor programma’s Agronomy, International Agribusiness, Foot Technology, Hoger Laboratorium Onderwijs en Animal Production & Health Technician. De educatieve tocht had betrekking op dit college.

error: Kopiëren mag niet!