Charles Pahlad: “Armoede maakt Bouterse geil”

Charles Pahlad
Charles Pahlad
“Als Desi Bouterse ziet dat mensen ‘pienaren’, dan wordt hij geil. Armoede maakt Bouterse geil”, zegt ex-NDP-ondervoorzitter Charles Pahlad aan Dagblad Suriname. De ex-parlementariër, ooit een goede makker van president Desi Bouterse, reageert op de situatie waarin het land vandaag de dag is gebracht door het beleid van de regeringen onder leiding van president Desi Bouterse. Pahlad, die zich voor de verkiezingen van 2015 aansloot bij de VHP, voert aan dat hij de samenleving meerdere malen had gewaarschuwd voor de huidige ellende. “Ik heb de mensen sinds 2013 gewaarschuwd. Ik had ze gezegd: ‘Wo njang grasi!’. Dit is nog niets”, aldus de politicus. Pahlad voert aan dat het staatshoofd geniet wanneer hij mensen honger ziet lijden. “Laat me dit ervan zeggen, als ik naar mijn kussen loop, slaap ik als een roos. En al is de hele stad in rep en roer of de hele stad brandt af, degene die slaapt is Bouterse”, zei Bouterse in een interview in 2005. “Dat is die man zijn attitude. Je kunt hem niet veranderen. Bouterse e taki dati e sribie lek wang roos. Soso ley, nanga slaaptablet e sribie. Ik bracht vroeger zelf slaaptabletten voor die man”, aldus Pahlad. De politicus zegt dat hij sinds zijn vertrek uit de paarse partij zelf als een roos slaapt.
Bouterse slechte vader
NDP-voorzitter en president Desi Bouterse heeft een week terug tijdens een structurenvergadering flink uitgehaald naar partijgenoten die weigeren minder bedeelde personen die de organisatie aanhangen, te helpen. “Jullie moeten je schamen dat je niet eens een zak rijst eind van de maand kunt geven aan iemand die het moeilijk heeft”, stelde de NDP-topman. Pahlad voert aan dat Bouterse zich moet schamen om voor de zoveelste keer de schuld op de schouders van partijleden te schuiven, terwijl hij juist een slecht voorbeeld geeft als partijvoorzitter. “De president moet de fout bij zichzelf zoeken. Als ouders het slechte voorbeeld geven, wat verwacht je dan van hun kinderen? Als de leider niet goed is, wat verwacht je dan van de achterban? Als goede vader moest hij ervoor hebben gezorgd dat hij zijn kinderen binnen de partij een goede opvoeding had gegeven”, aldus Pahlad. De ex-parlementariër benadrukt dat hij meer kritiek richting de NDP-achterban in de komende periode verwacht, omdat ‘Bouterse ne mek fout!’. “Gado na wang bung gado. Bouta na wang bung mang, dus hij is die gado binnen NDP. Hij is nooit fout. Wij, de hele samenleving zijn fout”, aldus de politicus.
Juiste keus gemaakt
Pahlad voert aan dat hij nu blij is dat hij eindelijk de juiste keus heeft gemaakt door zich bij de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) aan te sluiten. “Eerst was ik bij de NPS, daarna de NDP. Nu ben ik bij de VHP en ik voel mij eindelijk Surinamer.” Pahlad heeft eerder meerdere malen aangegeven dat corruptie binnen de NDP de oorzaak is dat hij nu zijn steun geeft aan de VHP en het Front. De politicus heeft het staatshoofd eerder meerdere malen gewaarschuwd dat hij alleen maar omringd is door ‘labaria’s’.
FR

error: Kopiëren mag niet!