Welzijn: “Samenleving nog niet gewend aan verschillende prijzen bij de pomp”

HI&T-minister Ferdinand Welzijn
HI&T-minister Ferdinand Welzijn
Door de minister van Handel, Industrie en Toerisme werd bij een onderhoud met de servicestation-exploitanten, begin april, medegedeeld dat de oliemaatschappijen bij elke lading nieuwe olie steeds een nieuwe prijs zullen hanteren. De pompprijs zal geheel afhankelijk zijn van de prijzen op de wereldmarkt en de consument zal er steeds voordeel uit kunnen trekken. Dit was de grondslag voor het nemen van een besluit over de prijzen na het verwelkomen van de nieuwe lading. Minister Ferdinand Welzijn geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er gekeken is naar de maatschappelijke realiteit. De regering wil de wereldmarktprijs niet direct doorberekenen naar de samenleving. In overleg met de maatschappijen, en zeker gezien de paniekreactie van de samenleving, is besloten om de beschikking in te trekken.
“Toen de government take werd doorgevoerd, besloten wij om mee te gaan met de wereldmarkt. De consument zou zowel bij een stijging als bij een daling van de prijs iets aan de pomp merken. Echter ontstond paniek bij de samenleving. Aangezien wij nog niet uit de crisis zijn, hebben wij het besluit genomen om deze aanpassing aan te houden. De samenleving is nog niet gewend om verschillende prijzen te zien aan de pomp”, stelt Welzijn.
Afhankelijk van de omstandigheden zal worden beslist als de prijzen worden aangepast. Welzijn herinnert dat de overheid de belastingmiddelen nodig heeft om haar uitgaven te kunnen plegen. Er moet wel een kanttekening worden gemaakt, dat de beschikking die op schrift werd uitgegeven, niet op schrift blijkt te zijn ingetrokken. Er wordt uitgegaan van de mondelinge mededeling van de minister.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!