Politie schiet inbreker in onderbeen

De politie van Nieuwe Haven heeft woensdagochtend rond 03.00 uur op een verdachte geschoten, omdat hij zich uit de voeten probeerde te maken. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met een buurtbewoner. Volgens deze alerte burger kon hij niet slapen en zat hij op het balkon van zijn woning. Hij zag opeens een persoon op het terrein van Surpost aan de Vulcanusstraat. Hij zag kort daarna een tweede die bezig was een ladder te plaatsen tegen de muur van het postbedrijf. Beide verdachten probeerden via een raam het gebouw binnen te dringen. Kort daarna zag de buurtbewoner een voetganger langs gaan die volgens hem verdacht deed. Volgens de getuige stond deze laatste op de uitkijkpost. Hij bracht een ladder voor de twee anderen die reeds bezig waren en liep daarna weg. De twee andere waren bezig in te breken. Een personenwagen van de politie kwam ter plekke. Bij het zien van de politiewagen heeft een van hen zich via de schutting uit de voeten gemaakt en de tweede via de poort. Een van hen hield zich waarschijnlijk schuil op het terrein van de Papegaaitjes alwaar hij beschoten is. De politie loste twee schoten. De buurtbewoner werd zenuwachtig en keek wederom van zijn balkon. Hij zag een tweede politiewagen aankomen waarin twee politieagenten en een soldaat zaten. Later zag hij dat de politie een van de verdachten had geraakt aan zijn onderbeen. De tweede verdachte was snel en heeft zich nog uit de voeten kunnen maken. De derde verdachte had de plaats reeds voor de komst van de politie verlaten. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De gewonde verdachte is onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!