“Gefeliciteerd SVB”

Fifa-voorzitter Gianni Infantino op bezoek bij vicepresident Ashwin Adhin
Fifa-voorzitter Gianni Infantino op bezoek bij vicepresident Ashwin Adhin
“Gefeliciteerd SVB”, zei Fifa-baas Gianni Infantino gisteren tijdens de officiële opening van het Owru Culproject. Infantino is op werkbezoek in ons land. Na een bliksembezoek aan vicepresident Ashwin Adhin, opende hij de SVB Fan Shop en daarna het Owru Culproject. Op dit project staan 3 mini-kunstgrasvelden, een supermoderne sportsbar en restaurant. “Ik ben blij te zijn in jullie land. Al heel snel merkte ik op dat dit klein land een groot voetbalhart heeft’, merkte Infantino op. De Fifa-baas was heel erg ingenomen met de visie van de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath. Belangrijkste was dat Infantino toegezegd heeft dat de Fifa de SVB zal helpen met de bouw van een nieuw state of the art stadion.
‘Een visie moet een ieder hebben. En dat je een visie hebt over voetbal, maakt het geheel nog mooier’, zei Infantino in zijn officiële toespraak. “Ook ik had een visie toen ik gekozen werd als Fifa-president, waarin weinig mensen geloof hadden. Maar na een jaar denken ze er nu anders over. En mijn visie is simpel: voetbal ontwikkelen over de gehele wereld’, zei hij. De hervormingen binnen de Fifa waren ook onderdeel hiervan. Enkele van de hervormingen zijn het vermeerderen van het aantal leden in de Fifa-council, meer vrouwen laten participeren in het hoofdbestuur (van 1 naar 6) en het uitbreiden van het aantal deelnemende landen aan het WK van 32 naar 48. De Concacaf zal ook hiervan profiteren. Hadden ze tot nu toe 3,5 plaatsen, als de uitbreiding in 2026 ingaat, krijgen ze 6,5 plekken’, vertelde de Fifa-baas.
Ook zei Infantino dat met dezelfde inkomsten er nu 3 maal meer geïnvesteerd wordt door de Fifa. “Kreeg de Concacaf voorheen 19 miljoen per jaar, vanaf 2016 is dat bedrag opgeschroefd naar 60,5 miljoen. We hebben een nieuwe programma ontwikkeld, te weten het Fifa Forward Program. En belangrijk is dat John (red… SVB-voorzitter) ook een visie en missie heeft. Ik kan u zeggen dat Suriname het eerste land is dat gebruik heeft gemaakt van dit Forward-programma.’

error: Kopiëren mag niet!