Dc Nerkust: “Actievoerders hebben geen vergunning"

DC Mike Nerkust “Ik denk dat de mensen een beetje lui zijn in plaats van moe”Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo stond gisteren voordat de protesterende menigte langs liep op het terrein van het commissariaat aan de Van Sommelsdijckstraat. De dc zag er kalm uit. Voor zijn commissariaat was het een normale werkdag. “Hier gebeurt er niets. Het is rustig op het commissariaat”, stelt de dc tegen de tijd dat de actievoerenden bij het gebouw van de Belastingkantoor hun tussenstop maakten. Het commissariaat stond normaal open voor de gemeenschap om zaken te doen.
Nerkust stelt tegenover Dagblad Suriname dat het commissariaat tot nu toe rekening heeft gehouden met de actievoerenden. “De mensen hebben geen vergunning aangevraagd. Ze hebben de moeite niet gemaakt om het te doen. Wij hebben rekening gehouden met hun recht van participatie en uiting, maar als het te gek wordt, zullen wij kijken wat wij verder kunnen doen”, stelt de dc.
De burgervader gevraagd naar hoe hij kijkt naar deze staking, kon zich niet terugvinden in het beginsel van een noodsituatie. “Als de nood in het land zo hoog was, zou men zaterdag en zondag niet thuis blijven. Men zou zaterdag en zondag ook op straat komen. De nood is niet hoog. Ik denk dat de mensen een beetje lui zijn in plaats van moe”, aldus de dc.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!