Argos schenkt recreatieruimte aan Muloschool Domburg

Argos NV schenkt  (1)Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was op maandag 10 april te gast bij de feestelijke ingebruikname van de recreatieruimte van de Willem van Lier Muloschool te Domburg. Hij onthulde het naambord en stelde het lokaal open. De ruimte is geschonken door Argos NV, een dochteronderneming van Kersten Holding. De leerlingen krijgen hierbij beter de gelegenheid gezellig met elkaar bezig te zijn door middel van sport en spel.
Peneux is erg blij met deze schenking. Hij onderkent dat projecten voornamelijk op scholen in Paramaribo worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft volgens hem er goed aan gedaan om een schenking buiten de hoofdstad te doen. “Jullie zijn de toekomst en hebben een taak te vervullen om maximaal onderwijs te genieten. Onze ouders waren minder geschoold en lieten ons niet verder studeren. Nu is het anders. Jij hebt de gelegenheid om verder te studeren en daar moet jij gebruik van maken”, sprak Peneux de leerlingen toe bij de ingebruikname.
De minister adviseerde de examenkandidaten het beste te maken van hun laatste leerjaar op voj-niveau. “De leerkrachten zijn er om jou te begeleiden. Als je respect geeft, zal je respect terug ontvangen. We zijn allemaal Surinamers. Ik ben een nationalistische minister en werk aan de nationalistische ontwikkeling van het land. We werken om Suriname vooruit te brengen, al zijn de omstandigheden waaronder de leerkrachten werken niet altijd gunstig”, zei Peneux.
Ook vroeg hij de schooldirecteur een groot project te schrijven voor het bouwen van een goede gymzaal. Argos NV heeft vaker schenkingen gedaan binnen het onderwijs. Het bedrijf meent dat goed onderwijs een sterk fundament is binnen elke samenleving. De school telt ongeveer 269 leerlingen en 18 leerkrachten.

error: Kopiëren mag niet!