Ozir: “President wegsturen gaat niemand lukken”

“Ik doe niet mee aan de acties. Als men praat over het terugdraaien van de prijsopdrijvingen, ben ik het eens, maar als men de regering naar huis wil sturen, ben ik het oneens.” Dit zegt Nizaam Ozir, voorzitter van de Unie van Truckhouders en Zwaar Materieel in Suriname (UTZS) tevens verzekeringsagent en politicus, in gesprek met Dagblad Suriname. Ozir vraagt zich af wat het volk zal bereiken als de huidige president opstapt. “Je zal nog meer problemen krijgen. De structuren van het overheidsstelsel zijn namelijk erg ondemocratisch van aard. Er zijn tal van zaken in de grondwet die afgeschaft moeten worden.” Ozir noemt in dit verband ook het kiesstelsel dat in 2017 aan een amendement toe is. Daarnaast moet ook de anticorruptiewet in het leven geroepen worden; corruptieve handelingen moeten gesanctioneerd worden, ongeacht wie dergelijke handelingen pleegt. Het fenomeen van dubbele salarissen van hoogwaardigheidsbekleders moet eveneens een halt toegeroepen worden. “De kwestie van spookambtenaren vereist ook een harde aanpak. Zolang deze zaken niet in orde worden gemaakt, zal het land geen betere tijden tegemoet zien, ongeacht wie de president is”, beklemtoont Ozir. “Het wegsturen van de president gaat niemand lukken.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!