OWT&C en politie intensief bezig met controle lijnbussen

OWT2Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) besloten om nu ordening te brengen in het openbaar vervoer. In verband hiermee was men bezig met controles op de kruising van de Van ’t Hogerhuysstraat en de Kankantriestraat. Volgens Kalasingh, een medewerker van OWT&C, werden lijnbussen staande gehouden die buiten hun route om passagiers oppikten. Volgens hem zullen er sancties worden opgelegd aan buschauffeurs die zich hieraan schuldig maken.
Dagblad Suriname heeft met de ondervoorzitter van PLO, John Biffe, gesproken. Hij gaf aan dat PLO in overleg met OWT&C maatregelen zal treffen tegen de overtredende buschauffeurs. Hun vergunning wordt ingetrokken en zij worden geschorst voor een bepaalde termijn. Vanwege deze actie raakten sommige passagiers erg verhit. Dat is begrijpelijk, omdat de bus moet stoppen om de nodige papieren te overleggen en de passagiers verliezen hierdoor kostbare minuten, met als gevolg dat zij te laat op hun eindbestemming aankomen. De controle startte omstreeks 08.30 uur en duurde tot omstreeks 11.00 uur. Indien bij de controle bleek dat de buschauffeurs een open boete op zijn naam had staan, moesten zij die terstond en ter plekke betalen alvorens door te rijden. Er waren ook enkele bussen waarvan de stukken niet in orde waren. Zij mochten dan niet doorrijden. De gedupeerde passagiers moesten dan noodgedwongen overstappen in een andere bus en ook daarbij verliest men veel tijd. De gecontroleerde buschauffeurs krijgen een kaart die zij steeds moeten tonen bij de eerstvolgende controle, zodat zij dan ongehinderd door kunnen rijden. Kalasingh geeft aan dat men met deze controle zal doorgaan, totdat alle lijnbussen zijn gecontroleerd. Men moet zich immers houden aan de vastgestelde wettelijke regels.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!