Donderdag verlaten leerkrachten school om 10:00 uur

1FRONT BUIKRIEM“Wij als samenleving moeten ons niet afzijdig houden wanneer het gaat om acties naar de regering toe om het beleid om te buigen. Die ombuiging is noodzakelijk, willen wij een stop zetten achter die verarming. Wanneer de regering aangeeft dat zij die herwaardering gaan financieren met de opbrengst van de verhoging van de brandstof, hebben wij als werkers een groot probleem. Dit is een kwalijke zaak, want we zijn al een hele tijd bezig om het hele vraagstuk op een goede manier op te lossen. En op geen enkele wijze heeft de regering ons voorgehouden dat ze dit op zo een manier zullen financieren. Dit wijzen we af!” Dit zei vakbondsleider Wilgo Valies tijdens de persconferentie maandag. Deze situatie creëert geen herwaardering, maar nog meer financiële strubbelingen voor de onderwijsgevenden, beklemtoont Valies. “De samenleving moet haar stem laten horen en manifest aanwezig zijn bij de acties, die wij vanaf donderdag zullen beginnen. We weten wel wanneer we gaan beginnen, maar we weten niet wanneer dit zal eindigen!”
Valies gaf te kennen dat hij voor kwalitatief onderwijs in het land pleit, zodat de ontwikkeling van de samenleving op gang kan komen. Hiervoor is een goed beleid van de regering essentieel. “Daarom moeten we niet toezien hoe de regering van het ene foute beleid overgaat tot het ander foute beleid. Men moet de mensen ook niet tegen elkaar uitspelen, want daarin zijn ze kampioen. We moeten nu de krachten bundelen om te eisen dat er een goed beleid komt! Wij zullen aanstaande donderdag alles in het werk stellen dat de regering begrijpt dat wij serieus ontevreden zijn over deze gang van zaken.” In dit kader heeft Valies zijn leden opgeroepen om zich donderdag aan te melden bij theater Unique om 10:30 uur, waarna zij zich zullen begeven naar het Kerkplein. Dit betekent dat de scholieren na 10:00 uur wederom onderwijs zullen ontberen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!