Bond ‘s Lands Hospitaal zal leden informeren over gedane toezeggingen

Imro Edam, bondsvoorzitter bij het ’s Lands Hospitaal, geeft aan dat men als bondsbestuur regelmatig met de leden dient te communiceren en op basis van die gesprekken pas besluiten kan nemen. De regering was op de hoogte van de gesprekken die het bondsbestuur aan het voeren was met de leden en heeft dus gelijk daarop ingespeeld. De bondsvoorzitter refereert aan gesprekken die gevoerd zijn met de delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, onder leiding van minister Patrick Pengel. De bond werd vorige week vrijdag uitgenodigd door de regering voor een onderhoud. Ten aanzien van de gevoerde gesprekken zegt Edam dat hij een optimistische man is. De gesprekken die gevoerd zijn, vallen volgens hem mee. “Het ligt uiteindelijk niet aan mij om tevreden te zijn met hetgeen is gezegd. Ik zal de zaken moeten voorleggen aan de leden. Ik denk wel dat als ik optimistisch ben, de mensen mijn mening zullen delen. We hebben namelijk geprobeerd om het uiterste uit de kan te halen. Er zijn namelijk harde toezeggingen gedaan. Er zijn zaken die op lange termijn uitgevoerd zullen worden en men heeft geprobeerd om de zaken die men op korte termijn kon doen, gelijk uit te voeren. De rest zal zich nog moeten bewijzen”, aldus Edam.
Maandag zal het bondsbestuur dus wederom een algemene ledenvergadering (alv) beleggen om de leden op de hoogte te stellen van de achtergrond van de gesprekken. Op vrijdag 31 maart heeft het bondsbestuur een alv belegd voor de leden rond de financieel-economische situatie van het ziekenhuis. De bond en het personeel gaven aan moe te zijn van de huidige situatie, waarbij het personeel elke maand in onzekerheid verkeert met betrekking tot de uitbetaling van de salarissen. Niet lang na de gevoerde gesprekken was besloten het werk eigenlijk neer te leggen. Dit, vanwege het feit dat men niet alleen elke maand onzeker is over de uitbetaling van salarissen, maar meer om het feit dat prestatiegelden en het lumpsum niet zijn uitbetaald. Gelijk na de gesprekken werd de bond uitgenodigd door de regering voor een onderhoud. De gesprekken zijn gevoerd op het kabinet van de president.

error: Kopiëren mag niet!