Winkelier schiet rover dood

Een winkelier die een supermarkt en een bar runt aan de aan de Kankantriestraat, dichtbj Nieuwe Haven, heeft zondagmorgen een verdachte doodgeschoten. Volgens de winkelier zou hij de deuren van de winkel open doen. Op dat moment stormden drie criminelen zijn pand binnen van wie een gewapend met een houwer. De winkelier heeft tijdens de overval snel zijn vuistvuurwapen te voorschijn gehaald en een van de criminelen die hem had vastgepakt neergeknald. Hij was in de war en schoot aantal keren op de overvallers. De crimineel die dodelijk is geraakt, heeft een schot aan zijn hoofd en buikstreek opgelopen. Als gevolg hiervan heeft hij ter plaatse het leven gelaten. Een van de daders heeft de winkelier gekapt aan zijn linker arm.
De politie van Nieuwe Haven kreeg de melding omstreeks 06.45 uur. De winkelier werd vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Na de medisch te zijn behandeld is hij heengezonden. De politie van Nieuwe Haven heeft het verder onderzoek overgedragen aan recherche Kapitale Delicten. Het lijk van de doodgeschoten crimineel is ter obductie in beslag genomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!