United Business Fair is pilot voor United Caribbean

Frontfoto 2
2 United Business Fair is pilot voor United CaribbeanGisteren is de grootste netwerkevent in de regio van start gegaan: United Business Fair (UBF). Dit vindt tot en met 2 april 2017 plaats in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Het unieke van deze beurs is dat bezoekers via de Surinaamse Business-App, welke gisteren gelanceerd is, in de gelegenheid zijn gesteld om interactie tot stand te brengen met 2000 bedrijven. Zij die geregistreerd staan op de Business-App hebben toegang tot dagelijks nieuws op zowel nationaal, regionaal als internationaal niveau. Daarnaast is men voorzien van contactgegevens van duizenden Surinaamse ondernemingen voor wat betreft locatie met hyperlinks, business en travel acties van bedrijven en instituten, restaurant discounts, privileges en hotel/resort travel gids. Vanwege de economische malaise heeft de organisatie van de UBF getracht om een betaalbaar platform te creëeren voor ondernemers. Volgens Edward Lee, directeur van United Business, is deze beurs een pilot voor de internationale beurs United Caribbean welke in maart 2018 zal plaatsvinden. Het bedrijfsleven en de toerismesector binnen de regio zullen hierbij bijelkaar gebracht worden voor de United Caribbean evenement. “Hiervan zal de verdeling anders zijn; 1/3 deel zal bestaan uit Surinaamse actoren, terwijl 2/3 deel de regio zal vertegenwoordigen”, aldus Lee.
De United Business Fair (UBF) is voornamelijk gesponsord door de Hakrinbank NV die tevens één van de 99 exposanten is op de UBF. “Dit is een heel goed initiatief van de organisatie. Zij hebben moed en durf getoond om, ondanks de uitdaging die wij nu doormaken in Suriname, dit voort te zetten”, zegt Terence Gonesh, manager Business Banking bij Hakrinbank NV. “Het is erg belangrijk dat wij juist op momenten dat het moeilijk gaat innovatief zijn.” De UBF geeft ondernemers onder andere de mogelijkheid om kennis te maken met de producten en diensten van diverse bedrijven alsook interactie tot stand te brengen met de bezoekers van dit evenement. “De UBF creëert een forum voor mensen.”
Stichting Toerisme Suriname (STS) is ook aanwezig op de UBF. “STS is sinds jaar en dag bezig met het betrekken van stakeholders in de ontwikkeling van deze sector. Toerisme is een heel gevoelige industrie; het vergt input van stakeholders, betrokkenheid en ownership. Iedereen heeft het over toerisme, maar we moeten nu daden stellen: wat willen wij concreet doen?”, zegt Jerry A-Kum, directeur van STS. De STS maakt ook deel uit van de seminars welke verzorgd zal worden tijdens de UBF.
KSR

error: Kopiëren mag niet!