Girjasing geeft Van der San volle ondersteuning

Volksvertegenwoordiger Sheilendra Girjasing geeft zijn volledige ondersteuning aan Eugene van der San, die getipt wordt als de nieuwe minister bij Justitie en Politie. Als DNA-lid interesseert Girjasing momenteel de bestrijding van de criminaliteit. “Ik wens hem het beste toe. Mijn ondersteuning zal hij krijgen. Grote delen van de samenleving zijn bang om in de avond te slapen. Dit allemaal als gevolg van een slecht sociaaleconomisch klimaat in Suriname. Als hij in staat is om inderdaad de criminaliteit, die vreselijke vormen begint aan te nemen, aan te pakken, ben ik blij. Ik hoop dat hij de criminaliteit kan bedwingen”, stelt de politicus.
Girjasing verwacht niet dat de nieuwe minister met een vijf of zes maanden plan/programma komt. Hij ziet graag een korte-termijn-programma, waarbij de criminaliteit zichtbaar afneemt. “Als Van der San nu voor het eerst minister wordt, zal ik hem moeten ondersteunen. Ik zal nooit commentaar leveren op een man die daar echt zit om de criminaliteit te bestrijden. Als het niet lukt, moet hij maar zijn bissen pakken en weggaan”, aldus de parlementariër.
Girjasing had bij aantreden van de vorige Justitieminister, Jennifer van Dijk-Silos, ook zijn hoop gevestigd in de nieuwe minister. “Suriname is verlost van de slechtste minister die ooit is voortgebracht in de Surinaamse geschiedenis, en dat was Belfort”, zei de parlementariër in 2015 na de benoeming van de minister. Hij zag kunde en inzicht bij Van Dijk-Silos. “Bij aantreden van Van Dijk-Silos is zij zo groot onthaald. Men heeft daarmee duidelijk gezegd dat behalve dat het om Silos ging, men ook blij was dat men verlost was van Belfort.” Girjasing had het volste vertrouwen in de nieuwe minister van Juspol in 2015. Zij zou ‘the right women on the right place’ zijn. Uiteindelijk moest ze vanwege onenigheid met stakeholders verbonden aan het ministerie haar portefeuille inleveren.

error: Kopiëren mag niet!