Dieselprijs GOw2 naar SRD 5,12

De dieselprijs van GOw2 gaat vanaf vandaag toch met 17 cent omhoog. Diesel die hier aanvankelijk op SRD 4,95 was gehouden, gaat naar SRD 5,12 per liter. Bij SOL kost diesel vanaf gisteren SRD 5,17. Dit heeft het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) dinsdag bekendgemaakt. Ongelode benzine zonder additieven is vanaf woensdag bij zowel SOL als GOw2 van SRD 5,40 verhoogd naar SRD 5,98 per liter. Het gaat om een stijging van 58 cent. Voor ongelode benzine met additieven moet bij SOL een bedrag van SRD 6,12 worden neergeteld. De prijzen bij beide oliemaatschappijen zijn de lucht ingegaan, omdat de regering de government take heeft verhoogd. Op diesel wordt 0,70 cent per liter, voor ongelode benzine. Het ministerie meldt dat de brandstofprijzen bij de pomp voor elke oliemaatschappij bij aanvoer van een nieuwe lading zullen worden vastgesteld. Aangevoerd wordt dat de regering in het afgelopen jaar de brandstofprijs heeft gesubsidieerd. Dit is echter niet duurzaam voor de staatshuishouding. “De verhoging in de prijs van brandstof is het gevolg van aanpassing naar marktconforme prijzen die beïnvloed worden door twee factoren namelijk de Centrale Bank valutakoers en de wereldmarktprijs. Bij een daling van één van deze factoren zullen de brandstofprijzen omlaag gaan. De consument heeft hiermee de keus om te tanken waar het voordeliger is en er is wederom concurrentie tussen de oliemaatschappijen”, deelt HI&T mee.
FR

error: Kopiëren mag niet!